Twin Star 13.JPG (78199 byte)

Twin Star
og Daniel

 

Sommeren 1998 gikk Daniel til innkjøp av sin modell Twin Star. I lang tid hadde han ønsket seg ett eget modellfly, og etter lange vurderinger falt valget på denne flotte modellen fra Multiplex. Flyet ble kjøpt inn, og Daniel gikk rett hjem for å begynne på dette.

Twin Star 1.JPG (86154 byte)

Flyet ble pakket ut, og alle deler lagt utover hobbybenken for inspeksjon. Her skulle det planlegges best mulig, slik at far kunne spares for alle spørsmål underveis. Litt av forutsetningen var at Daniel selv skulle klare dette.

Twin Star 2.JPG (91756 byte)

Etter en gjennomgang av tegninger og byggebeskrivelse var det bare å gå i gang. Flyet er laget av styropor, så det må limes med hvit trelim eller 5-min epoxyd. Daniel foretrekker epoxyd da dette tørker mye raskere.

Twin Star 3.JPG (68601 byte)

Så fort servobrett og annet utstyr i kroppen er innlimt, er det rorene sin tur. Nøye tilpassing for best mulig resultat. Settet er så bra tilpasset at ingen justeringer er nødvendige. Kun lim, og rorene er ferdige.

Deretter er det vingebjelker og forsterkninger som må på plass. Siden disse delene er meget viktige for styrken i vingen, så anbefales det å lime disse med hvitt trelim. Det har vist seg å binde best sammen.

Twin Star 4.JPG (153911 byte) Twin Star 5.JPG (55169 byte)

Ja, så er det på tide å sette sammen de to 400 motorene. Ledninger må loddes og tilpasses. Daniel ordner dette greit med stor nøyaktighet.

Når ledningene er loddet, blir det hele montert på plass i vingen. Vingebjelken skjuler ledningene fint. Også servoledningene blir nå innlimt.

Twin Star 6.JPG (44557 byte) Twin Star 7.JPG (50141 byte)

Når alle ledninger er klare er det bare å sette sammen de to vingehalvdelene. Deretter blir vingen lagt i press til det hele har tørket. Og, nå er flyet klart for litt pussing og så lakkering.

Far tar en rask gjennomgang av sprøyting, så tar junior over det hele. I løpet av 10 minutter er hele flyet ferdig lakkert. Til denne jobben brukte Daniel spraylakk fra WACO. De har en serie som heter "Deco", spesielt beregnet for styropormodeller. Vanlig lakk koker opp styroporen.

Twin Star 8.JPG (51989 byte) Twin Star 9.JPG (33199 byte)

Ferdig med lakkering, gjenstår dekoreringen. Når dette tar til er det bare gøy. Da vet Daniel at det nærmer seg prøveflyging.

Twin Star 10.JPG (56464 byte)

Også vingene blir dekorert etter alle kunstens regler. Som det fremgår av bildene, så er flykroppen lakkert i en gulfarge, mens vingene har fått en annen tone. Litt artig synes nå vi.

Twin Star 11.JPG (50371 byte)

Så er endelig den store dagen kommet. Daniel skal ut for å prøvefly Twin Star for første gang. Flyet kjenner vi til, siden far allerede hadde bygget seg en selv. Men, til tross for dette var spenningen stor.

Twin Star 13.JPG (78199 byte)

Med litt hjelp fikk vi kastet modellen. Fløy den?
Ja, det gjorde den med en gang. Daniel hadde gjort en fremragende jobb.
Modellen fløy som en drøm, og etter at den var kommet opp i 20 - 25 meters høyde fikk Daniel overta kommandoen ved hjelp av lærer/elev kabel.

Etter dette var det gjort. Det tok ikke en utladning på batteriene før Daniel fløy helt alene. Og, dette er bra. Han har ikke fløyet noe særlig før. Bare noen få turer med ett av fars små fly.

Twin Star 14.JPG (59652 byte) Twin Star 15.JPG (40424 byte)

Og, så går endelig modellen inn for en trygg landing. Flott modell er det også.

Etter dette har Daniel fløyet denne modellen mange turer. Og, så langt har han blitt spart for noen store skader. Han har hatt ett par små skader på høyderoret, men dette har blitt reparert på flyplassen.

Twin Star 16.JPG (82311 byte) Twin Star 17.JPG (67386 byte)

Ja, Daniel. Nå ligger den trygt forvart på bakken. Klar for nye eventyr i den sesongen som nå starter.

Så, til de som har lyst på en enkel men utrolig kjekk modell. Forsøk en Twin Star fra Multiplex. Den kan bestilles hos Øgrey-Hobby i Egersund.

Twin Star 18.JPG (47436 byte)